Remek hangulat, kellemes idő, népes mezőnyök, színvonalas meccsek. Ezek jellemezték a jubileumi, ötödik Békés Megyei Hírlap amatőr teniszversenyt a hétvégén a gyulai sporttelepen. Gyula mellett többek között Békéscsabáról, Orosházáról, Békésről, Gyomaendrődről, Sarkadról, Medgyesegyházáról is érkeztek nevezők.
A verseny szombati, hivatalos megnyitóján Nánási János, a Békés Megyei Hírlap főszerkesztő-kiadóvezetője elmondta, a Hírlap nagyon sok sportversenyt támogatott, az újdonság az volt 2009-ben, hogy maga szervezett egy versenyt. És hogy miért éppen a tenisz? Óvodás kortól 99 éves korig űzhető, és mindenki megtalálhatja a tudásához illő partnerét.

Dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere hangsúlyozta, Gyula városa elsősorban a kulturális rendezvényeiről ismert, ugyanakkor a sport is a kultúra szerves része, és fontos célkitűzése az önkormányzatnak, hogy ezáltal is láthatóvá váljék a város.

– Ezt szolgálja a Fuss a sérült gyermekekért! félmaraton, és ezt szolgálja a Békés Megyei Hírlap Kupa teniszverseny is – hangsúlyozta dr. Görgényi Ernő. – Örömteli, hogy a városon kívül is felkeltette a verseny az érdeklődést. A rendezvénynek az utánpótlás-nevelésben, a sportág népszerűsítésében is szerepe van.

A Hírlap Kupán a hölgyeknél 18-an indultak, a férfiaknál a 45 év alattiaknál 30-an neveztek, a 45 év felettieknél 18-an. Rekordszámú férfi páros nevezett, 22 duó indult. A verseny legfiatalabbja a 12 éves, békéscsabai Horváth Gergő volt, a legidősebb egyéni induló a 63 éves, gyulai Kucsera Mihály, párosban a 65 éves, békéscsabai dr. Tóth Miklós. A játékosok energiapótlására a Gyulakenyér Kft. vállalkozott, Kempf Márton ügyvezető felajánlásaként réteseket, péksüteményeket fogyaszthattak a versenyzők.

A szombati küzdelmek után lazításnak kiváló volt az esti grillparty, Ambrus György olimpiai aranyérmes mesterszakács és fia, ifjabb Ambrus György – aki zöldség- és gyümölcsfaragásban szerzett bronzérmet a tavalyi erfurti szakácsolimpián –, készítette az ízletes vacsorát. Nagyon nem lehetett ugyanakkor megterhelni a gyomrot, hiszen a verseny vasárnap folytatódott, és ekkor startolt el a férfi vigaszág is.

A 45 év alatti férfiaknál a döntőt a sarkadi, de Gyulán teniszező Oláh Imre és a gyulai Hajdu Zoltán vívta, és előbbi nyerte. A 3. helyet az orosházi Tóth László és a szeghalmi Megyeri Ákos. A 45 év feletti férfiaknál a békéscsabai a gyulai dr. Szelezsán Róbert didalmaskodott, aki a döntőben a békéscsabai Serfőző Zoltánt verte. Czinege István (Mezőberény) és Kucsera Mihály (Gyula) szerezte meg a 3. helyet.

A férfiaknál a vigaszágon a sorrend: 1. Révész Csaba, 2. dr. Albert András, 3. Nagy Béla (mind Gyula).

A férfi párosoknál a Megyeri Ákos, Serfőző Zoltán és a Kincses Bence, Kovács Zoltán (Gyula) kettősök állhattak fel a dobogó harmadik fokára.
A női vigaszág győztese a békési Sebők Henriette lett, a második helyet a békéscsabai Serfőzőné Dóró Éva szerezte meg. A 3. helyről döntő csatát kedden rendezik.

A versenyen készült képek megtekintetőek a galériában.

Forrás: beol.hu