2014. április 25-én, pénteken délután, kissé borongós időben a 18 éves fiúk küzdelmeivel kezdetét vette a 2014. évi Békés Megyei Felnőtt és Korosztályos Teniszbajnokság. A versenyre az igen nagyszámú hazai játékoson kívül érkeztek még versenyzők Békéscsabáról, Orosházáról, Szeghalomból és Mezőberényből is. Az első nap nem hozott különösebb meglepetést, Lovász Zoltán gyulai teniszező jó formája igen bíztató kezdetnek bizonyult. A küzdelmeket az időjárás miatt idő előtt félbe kellett szakítani.

A hétvége hátralévő részében aztán már az égiek is a szervezőkkel és a játékosokkal voltak, és igen jó hangulatú, színvonalas küzdelmeket hozó versenyre kerülhetett sor. Szépen sorjában indultak el egymás után a különböző korosztályok versenyszámai, közöttük pedig minden bizonnyal a legerősebb, és legnagyobb mezőnnyel bíró F3-as felnőtt versenyszám is. A 32-es tábla indulói között 6. kiemeltként szerepelt Lovász Zoltán - TSZSK Gyula, 16 éves versenyzője is. Aki azzal a nem titkolt szándékkal vágott neki a versenynek, hogy megnyerje azt. Ezt a célt erősítette az is, hogy a felnőtt páros versenyszámban el sem indult, hogy csökkentse az esélyét az estleges erőnléti problémáknak. Az erőfeszítései végül elérték a várt eredményt és az F18-as korosztályos versenyszám mellett az F3-as felnőtt versenyszámot is sikerült megnyernie Zolinak. 2. helyen Nyíri Tamás - Szeghalom, 3. helyen pedig Dr. Kopcsák Zoltán Békéscsaba és Oláh Imre - Tszsk Gyula végeztek.

A TSZSK Gyula jó szerepléséhez azonban a többi versenyzőnk is hozzátette a magáét, hiszen valamennyi versenyszámban volt gyulai érmes.

A legfiatalabbak F10-es kategóriájában Orosz Botondot csak a békéscsabai Pacsika Mátyás tudta megelőzni, itt Mihály Levente - Tréning Center Se. játékosa szerezte meg a 3. helyet.

Ami nem sikerült Botinak a 10 évesek között, az sikerült az F12-es kategóriában, ezt a versenyszámot ugyanis hatalmas küzdeni tudásának köszönhetően, óriási meglepetésre sikerült megnyernie, megelőzve Zsurka Martint-Orosháza, Kis Barnát-Szalai Barna Teniszklub Mezőberény, és a szintén gyulai Székács Márkot.

Az F14-es kategóriában Kincses Bence - TSZSK Gyula versenyzője toronymagas esélyesként kezdte meg a küzdelmeket, és csupán a döntőben nehezítette meg egy kicsit a dolgát a békéscsabai Horváth Gergő. Ebben a versenyszámban Zsurka Martin léphetett a képzeletbeli dobogó harmadik fokára. Meg kell még említeni, hogy a szintén gyulai Kalmár Dénes sem állt messze az éremszerzéstől, azonban neki még egy kicsit a versenyszituációkat tanulni kell, hiszen a játéktudása meg van a jó eredmények eléréséhez.

A legidősebb fiúk F18-as kategóriáját Lovász Zoltán nyerte imponáló, magabiztos játékkal. Mögötte lett a 2. helyezett az orosházi Dán Zsolt, és a szintén gyulai színekben versenyző Csatári Tamás. Ebben az igen erős mezőnyben indult még Havasi Róbert – Tszsk Gyula is, aki óriási küzdelemben maradt alul Tamással szemben, és végül ennek a vereségnek is köszönhetően lett „csak” 4. helyezett. A teljesség kedvéért az 5. helyen a szintén orosházi Miklós László végzett.

A férfi páros küzdelmekre 8 pár nevezett, és óriási meglepetésre két gyulai fiatal, a Havasi – Csatári páros került döntőbe, sorra kiejtve a náluk sokkal rutinosabbnak számító párosokat. A békéscsabai Dr. Kopcsák Zoltán – Mihály István páros azonban már túl nagy falatnak bizonyult a döntőben, így végül a fiúk a 2. helyen zárták a párosok küzdelmeit. Ebben a versenyszámban 3. helyeken a Dr. Szelezsán Róbert – TSZSK Gyula - Weisz Gábor Békéscsaba páros és a Bagosi Zsolt – Dán Zsolt orosházi páros végeztek.

Valamennyi gyulai résztvevőnek ezúton is gratulál a TSZSK Gyula vezetősége minden tagjának eredményes, jó játékot kíván az idei szezonra!

Ezen a hétvégén a gyengébbik nem csupán a nézők köreiben képviselte magát, hiszen Békéscsabán kiemelt korosztályos versenyt rendeztek számukra. A hölgyek így egy későbbi időpontban mérhetik majd össze tudásukat.

A versenyen készült képek megtekintetőek a galériában.