Az új kenyér jegyében amatőr teniszversenyt rendeztek az elmúlt hétvégén, Gyulán. Az eseményt Zsarnóczay Lajos a Zsarnóczay és Fivére Kft ügyvezetője nyitotta meg, aki kérte, hogy gondoljunk azokra is, akik minden éjjel azon dolgoznak, hogy másnapra friss pékáru kerüljön a boltokba. Emellett megnyugtatott mindenkit, hogy jó búzatermés volt az idén, amit már le is arattak, tehát lesz kenyerünk jövőre is.

A versenyt a hölgyek már pénteken az egyéni és a páros versenyszámokban egyaránt elkezdték. A legnagyobb meglepetést Beer Jázmin Sarkadi Lendület játékosa okozta, aki 10 éves kora ellenére nagyon szépen és eredményesen teniszezett. Egészen a döntőig nem is akadt legyőzője, ott azonban szoros csatában alulmaradt a gyulai Gyurkó Anitával szemben. A harmadik helyet egy szintén gyulai hölgy Kónya Lili szerezte meg. A vigaszversenyen a szintén gyulai Szabó Anikó diadalmaskodott. A párosok versenyét Nánási Anna és Gyurkó Anita a TSZSK Gyula versenyzői nyerték, a békési Fábián Tímeát és Sebők Henit megelőzve.

A férfiak 45 év alatti versenyszámában igen népes mezőny gyűlt össze, Orosházáról, Sarkadról, Békéscsabáról, Mezőberényből is érkeztek játékosok Gyulára. A döntőig nem sikerült eljutni egyetlen gyulainak sem, a legjobb eredményt Varga Lászlónak sikerült elérnie, aki a képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhatott fel. A többi dobogós helyen orosházi versenyzők végeztek.

A 45 év feletti versenyzőknél viszont a 4 dobogós helyből hármat gyulaiak szereztek meg. Dr. Hajdú László végzett az első, Dr. Szelezsán Róbert a második, Dr. Albert András pedig a harmadik helyen. Czinege István szerezte meg a másik harmadik helyet, aki Békéscsabáról érkezett a fürdővárosba.

A férfiak vigaszversenyét, amin azok indulhattak, akik az első körben szenvedtek vereséget a két korcsoportot összevonva rendezték meg. A döntőben két gyulai teniszező Havas István és Csikós Nagy André találkozott. Kettőjük párharcából végül Havas István került ki győztesen. A két harmadik helyezést szintén gyulaiak nyerték, Kincses Bence és Kucsera Mihály személyében.

A verseny utolsó mérkőzése a férfi párosok házi döntője volt, ugyanis két gyulai páros jutott el idáig az igen erős mezőnyben. Az első helyet végül nagy csatában az Oláh Imre – Csatári Tamás páros szerezte meg, megelőzve a többszörös városi bajnok Kovács Zoltán – Dr. Nagy Béla kettőst.

A Klub vezetése köszönetet mond a Zsarnóczay és Fivére Kft-nek, hogy lehetővé tette a verseny megrendezését.

A rendezvényen készült képek megtekintetőek a galériában.
A képeket Kisházi Károly készítette.