Történelmi sikert könyvelhetett el a gyulai Tenisz Szabadidő Sport Klub, hiszen OB II.-es gárdája a csapatbajnokság élén zárta az évet. Ennek köszönhetően hazai pályán lehet esélye szintet lépni a fürdővárosi együttesnek.

A képről hiányzik Oláh Imre és Kincses Bence
Fotó: TSZSK

Mint azt Kovács Zoltántól, a csapat kapitányától megtudtuk a klub három csapatot versenyeztet, melyek közül az OB III.-as együttes a második helyen végzett, míg az OB II.-es gárda megnyerte a bajnokságot.

- Ez mindenképpen történelmi siker, hiszen ilyen még nem történt a klub életében.

A fürdővárosi csapat három fővárosi együttessel, valamint Szeged és Kiskunfélegyháza sportolóival küzdött meg a bajnoki címért. A Kovács Zoltán vezette együttes a tavaszi fordulók minden összecsapását megnyerte, így tavaszi bajnokként várhatta az őszi küzdelmeket.

A nagy rivális szegedi Agroázis Sportmánia-SZVTK csapatát kétszer is sikerült legyőzniük a „várvárosi” ászoknak, így az utolsó fordulótól függetlenül már bajnoknak mondhatták magukat.

A Szeri Dávid, Lovász Zoltán, dr. Kopcsák Zoltán, Csernus István, Oláh Imre, Juhász Zsolt, Kincses Bence, Matei Sabanov és Kovács Zoltán összeállítású teniszcsapatra még egy utolsó erőpróba vár, hiszen az osztályozón a C csoport bajnoka, a debreceni Real Team TC gárdája ellen kell kézbe venniük az ütőket.

Az OB I.-es tagságról döntő párharcot az Id.Christián László Városi Sporttelepen láthatják az érdeklődők. Az első szettek október 1-jén 10 órakor kezdődnek.

Forrás: Gyulai Hírlap